Realisatie met designklassiekers: “Als een schilderij”

Bezoekers van onze Master Gallery weten dat designklassiekers niet voor niets hun status bereikt hebben. Op zoek naar een volwassen en klassevol interieur kozen de bewoners van deze villa, bijgestaan door Master interieurarchitect Filip Versmissen, dan ook intuïtief voor meesterlijke meubels.

“Dit koppel had maar een paar stukken die ze uit hun vorige woning wilden meenemen”, schetst Filip. “Bijna alles konden we dus, in overleg, opnieuw uitkiezen. Aan mij de taak om in korte tijd de klanten zo goed mogelijk te leren kennen en hun wensen aan te voelen. We zaten direct op dezelfde golflengte, waardoor snel duidelijk werd welke stukken uit het grote aanbod van Master Meubel een plek zouden krijgen in hun woning.”

Koken en eten aan designklassiekers

Op het gelijkvloers zorgen de grote ramen er voor dat er ook binnen te genieten valt van de tuin met zwemvijver. Wie de kok gezelschap wil houden in de keuken, kan plaats nemen op barkrukken van Harry Bertoia. Een zithoek met stoelen van Arne Jacobsen nodigt dan weer uit voor een intiem ontbijt met een croissant en een koffie. Uitgebreider lunchen en dineren kan aan de eettafel om de hoek.

Genieten van het haardvuur en de zon

Tussen de keuken en de eetkamer bevindt zich een gezellige zithoek bij de haard, eveneens met uitzicht op de tuin. Het cognackleurige anilineleder van de bank zorgt voor aangenaam comfort. Voor licht en warmte zorgt niet alleen het haardvuur maar ook de zon.

Raamdecoratie van Silent Gliss zorgt indien nodig voor enige tempering. “Schijnt de zon en schuif je de gordijnen toe, dan lijken het net lichtbakken”, licht Filip toe. “Fraaie elementen die bovendien het uv-licht tegenhouden dat natuurlijke materialen in huis laat verkleuren.”

Designklassiekers in het bureau

Op de eerste verdieping bevinden zich een bureau en woonkamer naast elkaar. De bureautafel is een ontwerp van Charlotte Perriand en gemaakt uit massief Amerikaans notenhout. “De bewoners kunnen de tafel zo draaien dat het voor hen goed aanvoelt. Doordat ze geen hoeken heeft, doorbreekt ze de strakke lijnen van de architectuur.” Achter het bureau zorgt de Cassina Nuage kast, ook een van de designklassiekers die Perriand tekende, voor voldoende opbergruimte.

Vormen, volumes en kleuren in evenwicht

De woonkamer is een grote ruimte die om een grote bank vroeg, een nood die perfect ingevuld werd door de Grand Suite van Walter Knoll. Van de jongsten tot de oudsten, iedereen kan zich comfortabel neervleien tussen de zachte kussens.

Twee zwarte en een warmrood bijzettafeltje trekken de aandacht. In combinatie met de bruine fauteuils en grijsblauwe kast van Cappellini zorgen ze voor een waar kleurenpallet. “Een interieur maken is evenwicht zoeken in vormen, volumes en kleuren”, aldus Filip. “Het is als een schilderij: alles moet in verhouding zijn.”

Bekijk hier alle foto's