Realisatie: modern design in een authentieke woning

Een nieuw interieur geeft je thuis een heel nieuwe uitstraling. Maar een nieuw interieur kan tegelijk aansluiten bij de uitstraling van je thuis. In dit thuiskantoor en deze zitruimte combineerden we meubels van modern design met de authentieke elementen van de woning.

De woning van deze klanten heeft heel wat mooi authentieke elementen. Die wou Master interieurarchitecte Isabelle graag nog versterken. “In het thuiskantoor staan een mooie, antieke tafel en kast”, vertelt ze. “Die hebben we aangevuld met een zwarte chromen Vitra Aluminium Chair, een moderne en comfortabele bureaustoel.”

Bezoekers nemen plaats op de twee Knoll Conference Chairs in de wachtruimte. In de inkomhal kozen Isabelle en de klanten voor het Tom Dixon Beat Trio. “Een set van messing hanglampen die mooi aansluit bij het glas-in-lood boven de voordeur. Opnieuw een mooie knipoog naar de authentieke elementen van de woning dus.”

Knipogen in de zithoek

Voor de inrichting van de zithoek gaven de klanten aan graag met naturel cognackleurig leder te werken. “De Hamptons van Linteloo in Hippo Lark viel in de smaak. Deze grote, rechte bank werd het centrale element. Zo konden we speelser omgaan met de losse stukken er rond.”

De schalen in notenhout van de Vitra Eames Lounge Chair en bijhorende Ottoman sluiten prachtig aan bij de houten piano. “Ook de groen fluwelen afwerking van de Walter Knoll 369 fauteuils en de frisse Minotti bijzettafels passen perfect in de sfeer van het huis. Ze zijn zo geplaatst dat de verschillende elementen in deze ruimte, zoals de bank, de haard en de televisie, het mooist uit komen.”

Het in verschillende kleuren geweven Esther tapijt van JOV houdt alles samen. De kussens met hoge aaibaarheidsfactor van onder meer Missoni in de zetel doorbreken het geheel dan weer een beetje. Wie goed kijkt, spot nog de ronde Cesar tafeltjes van Minotti en de SEN van DePadova. “Mijn favoriete salontafeltjes omdat ze zo mobiel zijn”, verklapt Isabelle nog.

Bekijk hier alle foto's