Nieuw meubilair in een bestaand interieur (met het juiste kleurtje)

Master Meubel zorgt niet alleen voor een nagelnieuw interieur. We denken ook graag met je mee na over veranderingen, toevoegingen of verbeteringen van je huidige interieur. Van een herstoffering over nieuwe barkrukken tot een ander kleurpalet. In deze realisatie stemden we klassiekers, nieuw meubilair en tinten op elkaar af.

Wat begon met de herstoffering van een Cassina Maralunga, groeide langzaam maar zeker uit tot een herinrichting van verschillende ruimtes. “De Maralunga verhuisde naar een andere kamer”, vertelt Master interieurarchitect Glenn. “Daardoor kwam er ruimte vrij in de woonkamer voor nieuw meubilair.”

 

Glenn ging niet met de grove borstel door het interieur. “Bepaalde meubelen hebben een emotionele waarde voor de eigenaar. Het zijn ook echte klassiekers, zoals de stoelen van Thonet in de eetkamer, of mooie stukken, zoals de lampen en de vloerkleden, die zorgen voor persoonlijkheid in een interieur. Die wou ik niet vervangen maar net integreren.”

Een van die stukken is een kast, ontworpen door architect Peter de Bruin. “Ze is specifiek gemaakt voor de eigenaar, een echt collector’s item dus”, legt Glenn uit. “Ik heb geadviseerd om de wand tegenover de ramen in de woonkamer oker te verven. Dat is dezelfde kleur als de gordijnen die er al hingen. Zo heb je links en rechts in de ruimte dezelfde warme tint. Bovendien komen de kunstwerken nu veel beter uit. En de kast is nu het pronkstuk dat ze verdient te zijn.”

“Bij master zorgen we samen met de klant voor volledig nieuwe interieurs. maar we denken even graag mee over een nieuwe zetel of een nieuwe muurkleur.”

Ook de nieuwe meubelen passen perfect bij het nieuwe kleurenpalet. “Het oker komt terug in de twee Back-Wings, fauteuils van Cassina die ontworpen werden door Patricia Urquiola. Die vervingen twee Breuer fauteuils, die verhuisden naar de hal. Die werd groen geverfd, dezelfde kleur als de nieuwe Cassina 8 zetel van Piero Lissoni.”

Bij de 8 plaatste Glenn een Corbusier LC2 poef in dezelfde groene bekleding, eveneens uit het assortiment van Cassina. En in de nieuwbouwkeuken werd gekozen voor twee zwarte Morphs, stijlvolle barkrukken van Zeitraum. “De eigenaar was enthousiast over onze aanpak”, vertelt Glenn nog. “Bij Master zorgen we samen met de klant voor volledig nieuwe interieurs. Maar we denken even graag mee over een nieuwe zetel of een nieuwe muurkleur.”

Bekijk hier meer foto's