Realisatie: pied à terre à la plage

Dit weekendverblijf aan de kust laat perfect zien waarom het een goed idee is om ons zo vroeg mogelijk bij je plannen te betrekken. Samen met de klant dachten we niet alleen na over het meubilair maar ook over de indeling van de beschikbare ruimte.

Deze klant had haar woning al eerder ingericht samen met Master interieurarchitect Hans. Ze klopte opnieuw bij hem aan met de plannen voor een ‘pied à terre’ aan de kust. “We besloten voor een lichtrijk open plan te gaan”, vertelt Hans. “We konden adviseren vanaf de prille beginfase van de bouwwerken. Zo is het een totaalproject geworden, waarbij bijvoorbeeld ook de indeling van de ruimte helemaal veranderd is.”

Lijnen en luchtigheid

In functie van het ruime gevoel werd in de keuken doelbewust gekozen voor een keukenblok zonder hangkasten. Het volume van het aanrecht loopt in één lijn door in de bergruimte. Ook in de home office voeren strakke lijnen en luchtigheid de boventoon. Dankzij de fijne structuur en geringe bladdikte vormt de R.I.G.bureautafel van MA/U Studio geen belemmering voor het rijkelijk binnenstromende daglicht. De tafellamp is de klassieker Atollo van Oluce, de bureaustoel een Arper Cila.

Het open, ruimtelijk gevoel wordt ook benadrukt door het andere zitmeubilair. Eero Saarinen ontwierp de ronde Knoll Tulip eettafel en bijpassende stoelen zodat er geen oerwoud aan poten ontstond. “De elegante sofa Rod van Living Divani staat op slanke hoge pootjes waardoor het vloeroppervlak niet onderbroken wordt. En de Do Maru van B&B Italia is evenveel sculptuur als fauteuil. Hij staat dan ook vrij in de ruimte, zodat de detaillering van de achterzijde beter in het oog springt.”

Contrasterende gevelsteen

In de inkomhal staat de Pivot, een handige ‘vide poche’ of ladenkast van Arco. De dressing werd op maat gemaakt met het Storage-systeem van Porro en omvat onder meer een vrijstaande ladenblok. De handige kledinghanger tenslotte is een Depadova Garderobier. Ook alle accessoires en raambekleding in het appartement werden gekozen bij en met Master Meubel.

Hans wijst nog op het mooie contrast tussen het pure, witte interieur en de ruw bewerkte, beige natuursteen van de voorgevel van het gebouw. “Dat is een ontwerp van Crepain Binst Architecture uit Antwerpen. De overgang is prachtig zichtbaar aan het terras, waar de gevelsteen deel van uit maakt.”

Bekijk hier alle foto's