Stedelijk ontmoet dorps in frisse horecazaak BAROLA

Ondernemers met een voorliefde voor design zijn bij Master Meubel aan het juiste adres. Melanie opende in Gierle haar eigen horecazaak BAROLA en kleedde die aan met onder meer HAY, Thonet en Muller Van Severen. Het resultaat is een fris, hip interieur.

BAROLA staat voor ‘bar, ontbijt, lunch, aperitief’. “Melanie is erg bezig met interieurvormgeving en haar zus werkt als architect”, vertelt Master Interieurarchitecte Anne. “Ze kende Master Meubel dus al en kwam hier al regelmatig over de vloer.”

Melanie had zelf al enkele goede ideeën voor haar inrichting. Zo was ze heel enthousiast over de Palissade collectie van HAY. Samen met Anne werden die ideeën op elkaar en op het concept van BAROLA afgestemd. “Melanie wou dat de zaak het bruisende karakter van de stad met het warme gemoed van een Kempense dorpkern zou combineren. Dat moest ook in de inrichting duidelijk zijn.”

Barola staat voor ‘BAR, Ontbijt, Lunch, Aperitief’

Binnen viel de keuze op de beukenhouten uitvoering van de HAY J77 stoel. Daarvan werden er een 35-tal geplaatst. Master Meubel voorzag bovendien de onderstellen voor de tafelbladen. “Samen passen ze mooi bij de ronde vormen in de architectuur van het gebouw en bij de nieuwe terrazzo vloer.”

Een aparte zithoek werd ingericht met de minimalistisch Thonet 118 stoelen, ook in naturel beuken, en een travertijnen tafel op maat. “De Hanging Lamp n° 3 van Muller Van Severen zorgt voor extra gezelligheid. Aan de bar zet een Flos IC S1 de versgebakken taart of cake letterlijk in de spot.”

Buiten is plaats voor een terras. “Hier kozen we grotendeels voor HAY. Bij de Terrazzo tafeltjes, met lichtgrijs blad en rode terra voet, staan elegante 13eighty stoeltjes. De klanten kunnen ook kiezen voor de lounge zeteltjes uit de Palissade collectie. De Fatboy lampjes tenslotte zorgen voor verlichting tijdens die heerlijke, lange zomeravonden.”

Bekijk hier meer foto's