Strak, kleurrijk en speels

Master Meubel werkt de meeste diverse interieurs uit, van volledige kantoorgebouwen over een nieuwbouw villa tot de herinrichting van een appartement. Hoe groot of klein ook het project, kwaliteit en details verliezen we nooit uit het oog. Die liefde voor het vak spreekt ook uit deze bibliotheek en televisieruimte in één.

Master Meubel is een echte familiezaak. Dan is het des te fijner om te merken dat onze goede reputatie ook door onze klanten van generatie op generatie wordt doorgegeven. “De ouders van deze mensen waren al jaar en dag klant bij ons”, vertelt Master interieurarchitecte Liesa. “Ik heb hen aangesproken bij hun bezoek aan onze toonzaal. Hun woonkamer, met een bibliotheek en televisieruimte, was aan vernieuwing toe.” 

Speels meubilair

In samenspraak met de klanten koos Liesa voor verschillende kleurenpaletten voor de twee ruimtes die in elkaar overlopen. “De bewoners zijn kunstliefhebbers en ik werk graag met kleuren”, legt Liesa uit. “Daarom heb ik me voor de inrichting gebaseerd op de schilderijen in de kamer. In de bibliotheek brachten we rode tinten aan. De televisiekamer kreeg groen en blauw als kleur, ook een verwijzing naar hun grote tuin.” 

Vervolgens was het zaak om de kleuren te matchen met het meubilair. “In de televisieruimte staat een modulaire Camaleonda bank van B&B Italia. Die plaatsten we niet klassiek in een hoek maar midden in de kamer, als blikvanger. Je kan de blokken van plaats wisselen, het is een speels meubel. Dat mocht gerust voor een gezin met drie jonge kinderen en een hond.” 

Het grote tapijt onder de Camaleonda is van Kasthall. “Het heeft veel textuur en past dus goed bij het karaktervolle huis. Het gezin woont in een oud herenhuis, een geklasseerde woning. Ik vond het belangrijk om die authenticiteit tegelijk tot zijn recht te laten komen maar toch ook op te frissen.” 

Meubels die samen werken

In de bibliotheek was het meubilair meer puzzelwerk. “De klanten hadden al LC2 fauteuils van Cassina, een tijdloos ontwerp van Le Corbusier, en een Husk sofa van B&B Italia, die we hebben laten reinigen door een van onze partners”, legt Liesa uit. “Daar hebben we een JOV tapijt van Belgische makelij en een bijzettafeltje van Minotti aan toegevoegd. Het belangrijkste was dat de meubels goed met elkaar samen werkten hier.” 

Ook de raambekleding werd opgefrist door Master Meubel. “De zware fluwelen gordijnen hebben we vervangen door exemplaren in Stazzano, een stof van Jab. Die weegt minder en laat meer licht binnen. Dat trekt de ruimte echt open. Het resultaat is een strakke inrichting met toch een speelse touch.” 

En uiteraard is interieurinrichting een proces dat nooit helemaal af is. “De klanten willen graag nog een bibliotheekkast plaatsen. En ze gaan terug komen voor lampen en voor accessoires. Die plaats ik zelf ook liefst wanneer alle meubilair staat en je een idee hebt van hoe het gebruikt wordt. Het wordt ongetwijfeld een fijn weerzien.” 

Bekijk hier meer foto's