Realisatie: studentenkot en pied à terre in één

De bewoners van dit appartement zochten naar de beste oplossing voor hun interieur. Het is namelijk zowel het studentenkot van de zoon als de Belgische pied à terre van de mama. Master Meubel bracht enkele inventieve oplossingen aan.

“Deze studio moest gerieflijk ingericht worden, zodat de zoon er nog langer kan blijven”, vertelt interieurarchitecte Karlien. “Daarbij botsten ze op enkele moeilijkheden. Zo waren ze op zoek naar geschikt meubilair voor de relatief kleine ruimte en wilden ze voldoende slaapplaatsen. Deze klanten wilden daarom absoluut beroep doen op Master Meubel om met de beste oplossing te komen.”

Trots op de hal

Een ruimtelijk, lichtovergoten woonkamer of een strakke, warme slaapkamer, dat is genieten geblazen voor een interieurarchitect. Maar soms zijn we ook gewoon blij met de hal. “Wanneer je hier binnenstapt, is er een heel smalle, L-vormige gang. De by Lassen kastjes zorgen voor opbergruimte. Dankzij het dunne zwarte frame zijn ze heel rank van ontwerp. Ze zijn ondiep maar toch praktisch: de hangrail gaat in de diepte in plaats van over de lengte, waardoor je veel minder breedte nodig hebt.”

Verderop in de hal hangen twee spiegels uit dezelfde reeks van by Lassen. Die uniformiteit wordt doorgetrokken naar de woonkamer van het studentenkot annex studio. Daar staan terug dezelfde kastjes maar in een volledig andere opstelling en kleurensetting. Het krukje in de hal kan zowel dienen als hulpmiddel bij het aantrekken van schoenen als als extra zitplaats aan de woonkamertafel.

Meer slaapplaatsen, meer ruimte

Verder ontdek je in de woonkamer onder meer een Limited Edition tapijt, de Hay Tulou bijzettafeltjes met handig afneembaar dienblad en de lichtgevende Terra Stick van Cattellani & Smith. De ronde Arper Dizzie tafel is omringd door Vitra stoelen en het televisiemeubel is van Porro. In de slaapkamer werd extra opbergruimte voorzien met twee zwevende leggers in eiken van Pastoe. Het Desalto Helsinki bureau heeft een fenix wit bovenblad.

De extra slaapplaatsen in dit studentenkot zorgen tegelijk voor een besparing van ruimte. In de woonkamer doet de Ligne Roset Multy dienst als sofa én als slaapbank. In de slaapkamer werd een uitklapbed van Clei voorzien. “Het uitklapbed zou onverwacht later geleverd worden door de fabrikant”, vertelt Karlien. “Daarom heeft Master een tijdelijk exemplaar geleverd. Ook dat is een vorm van service naar onze klanten toe.”

Bekijk hier alle foto's