Realisatie: the devil is in the details

Andere meubels geven een ruimte een compleet andere look en sfeer. Maar dat kan ook met kleine aanpassingen. The devil is dan misschien in the details, daar ligt ook interieursgelukzaligheid verscholen.

De woning waar de foto’s hieronder genomen werden, zit vol met zulke ingenieuze details. Een eenvoudig houten bankje in een verloren hoekje is niet bepaald de grootste verdienste van een interieurarchitect. Maar plaats er een opvallend oranje kussen op en je hebt plots een gezellige eye-catcher.

Hetzelfde geldt voor de prachtige Bowls van When Objects Work. Zij complementeren de tafel en stoelen van MDF Italia in de woonkamer perfect. Tegelijk doorbreken ze het strakke witte patroon. Voeg enkele planten toe, zoals in de keuken aan het eiland met de hay AAS krukken, en je krijgt onmiddellijk leven in je interieur.

WIST JE DAT? Het spreekwoord ‘the devil is in the details’ is afgeleid van ‘God is in the detail’. Het is niet duidelijk wie die laatste zin voor het eerst gebezigd heeft. Toen Ludwig Mies van der Rohe in 1969 stierf, wees The New York Times hem aan als de bedenker. Ondertussen wordt algemeen aangenomen dat dat niet klopt. Een eerdere Franse versie, ‘le bon Dieu est dans le détail’, zou voor het eerst uit de pen van de grote schrijver Gustave Flaubert gevloeid zijn.

Staande en hangende details

In het salon wordt je aandacht onvermijdelijk naar het houten bijzetblokje van Riva getrokken, naast de Sen bijzettafeltjes van DePadova. Het past wonderwel bij de LC fauteuils van Maarten van Severen. Iets doet ons vermoeden dat hij deze combinatie wel hadden kunnen smaken.

Details zijn niet louter accessoires die je op een tafel of in een kast zet. Ook de schattige lampjes van Flos voegt extra cachet toe aan de ruimte. Opnieuw tonen de stoelen en tafel van MDF Italia dat ze graag gecombineerd worden met andere merken. Tenminste door mensen die oog hebben voor de details…

Bekijk hier alle foto's