Realisatie: thuis op vakantie

Je interieur aanpakken kan in één keer maar ook in een aantal kleine stappen, gespreid over de tijd. In deze realisatie, waar we een warm thuis en tuin creërden voor een gezin met jonge kinderen, vloeien binnen en buiten naadloos in elkaar over. Master interieurarchitecte Isabelle Vetters leidt ons rond.

Warm accent op het terras

“Buiten staat het zwembad centraal, dat diende dan ook als inspiratiebron voor de kleurkeuzes. Als warm accent bij het betonnen terras kozen we voor de vierkante, houten Sunset tafel van Paola Lenti met Toy kuipstoelen van Driade.”

“De gekleurde Alu Squares van Muller Van Severen, uit de collectie van Valerie Objects, zijn niet alleen makkelijk verplaatsbare en dus handige bijzettafels maar ook mooie objecten voor iedere tuin of ieder terras.”

Tijdloze klassiekers in de keuken, speelsheid in de eetkamer

“In de keuken plaatsten we een ronde Knoll Saarinen tafel van Knoll om met het hele gezin samen rond te zitten en te eten. De tafel, met een blad in wit laminaat, combineerden we met een andere tijdloze klassieker, de 3107’ vlinderstoel van Fritz Hansen, in essen zwart.”

“Aan de keukentoog staan drie Hay About a Stool krukken. Hun gestoffeerde zitje maakt de keuken huiselijker en brengt kleur in het interieur. De accessoires op het aanrecht zijn gekleurde Kaleido plateaus van Hay en een charmante fluitketel van Alessi.”

“De lange Tense tafel van MDF Italia in de eetkamer is perfect voor etentjes en feestjes of als buffet wanneer er buiten gegeten wordt. Ze contrasteert mooi met de speelse gekleurde Alu Chairs van Muller Van Severen. Zo wordt de link met het terras nog eens benadrukt.”

Bureaustoelen met kleuraccent

“Voor de bureaustoelen kozen we voor Hay About a Chair kuipstoelen, telkens met een ander kleuraccent. In de werkruimte is dat een binnenbekleding in stof. Zo krijg je geen kille kantoorstoel maar een gezellige kuip. De bureaustoelen op de strakke, witte kinderkamers hebben we aangekleed met een Little Mr Teddy kussentje van Ferm Living.”

Accessoires maken het af

“Met de juiste accessoires kun je een ruimte perfect aankleden. In de eetkamer plaatsten we een plywood plateau, ontworpen door Alvar Aalto voor Iittala. De drie Ferm Living Wire Baskets zijn ideaal als bergruimte voor bijvoorbeeld speelgoed, plaids en boeken.”

“De Eames Elephant van Vitra wijst je op de overloop waar de kinderkamers zich bevinden. En in de dressing vormen de multifunctionele Kaleido plateaus van Hay een handige organizer voor juweeltjes.”

Bekijk hier alle foto's