Realisatie: tijdloos geheel met zachte kleuraccenten

De vormen van meubels zijn belangrijk om ze in je interieur te plaatsen. Maar ook de juiste kleuren kunnen je kamers net dat ietsje meer geven. In deze realisatie creëerden we een tijdloos geheel met zachte kleuraccenten.

Hoe kleuren kiezen

Voor het kiezen van de juiste kleuren wordt vaak gebruikgemaakt van drie vuistregels, gebaseerd op de kleurencirkel.

  • contrasterende kleuren

Bijvoorbeeld rood en groen, kleuren die recht tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel. Geeft je interieur leven en kracht.

  • harmonieuze kleuren

Bijvoorbeeld blauw en turquoise, kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel. Zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer.

  • ton-sur-ton kleuren

Bijvoorbeeld donkergeel en lichtgeel, verschillende tinten van één kleur op de kleurencirkel. Maakt je interieur éénvormig en ontspannend.

Kleuraccenten in de praktijk

De kunststof zitschaal in wit en zandkleur van de Catifa 46 krukken van Arper sluit mooi aan bij de tinten van de strak ingerichte keuken. De witte keukenkasten hebben namelijk een houten afwerking binnenin.

In de eetkamer contrasteren de zwarte Acan kasten van Maxalto opvallend met de witte muren en het zachte hout van tafel en stoelen. Zowel in vorm als in kleur wordt er wel een subtiele link gemaakt met de overige meubels. Bij de massief eikenhouten Pink tafel van Van Rossum is dat met de zwarte wangen, bij de Wishbone Chairs van Carl Hansen met de lederen zitkussentjes. Ook de tien kapjes van de Shadows hanglamp van Brokis zorgen voor een opvallend zwart accent.

Nog in de eetkamer creëerden we met twee Hay About a Chairs en het zwarte Copenhague tafeltje, ook van Hay, een gezellig leeshoekje aan het raam. Het Flow Pouf krukje van MDF Italia kan overal bijgezet worden. Het verwijst al subtiele naar de zachtere kleuren in de zithoek.

Zachte accenten in de zithoek

Opvallende elementen in de zithoek zijn de twee lederen Limec fauteuils van Design on Stock. De decoratieve kussens van Missoni Home en Hvid en de plaid van Teixidors zorgen voor aantrekkelijke kleuraccenten op de neutraal gekleurde Groundpiece sofa van Flexform. Speciaal voor de kleinkinderen is er de Casalis Bonnet poef, in een speelse uitvoering met een speelse kleur.

Het populaire Goose Eye Icon tapijt van Kasthall zorgt voor samenhang tussen de kleuren van de verschillende meubels. Het past perfect bij de tinten van de ronde Sen salontafeltjes van DePadova.

Onder de televisie kozen we samen met de klant voor een zwevend tablet met lage kasten op maat uit het Modern-gamma van Porro. Eyecatchers hier zijn de zwevende blauwgrijze Container kasten van Cappellini. Zij leiden de aandacht af wanneer de televisie niet aan staat. Vlakbij staat de zwarte Jori Rapsody fauteuil, afgewerkt in prachtig natuurlijk Lotila leder.

Raamdecoratie op maat en in stijl

Leeshoek, eetkamer en zithoek vormen één ruimte. Onze klanten wilden hier vooral een gezellig interieur. Daarmee hielden we ook rekening bij de keuze van de raamdecoratie.

Voor de sluitgordijnen werd het semitransparante Milo van Zimmer & Rohde gebruikt. In het Master atelier voorzagen we het van een prachtige Wave plooi en maakten we een 6010 gordijnrail van Silent Gliss voor de volledige lengte van de kamer.

Sta je zelf ook voor een (ver)bouwproject?

Onze interieurarchitecten staan klaar om je te helpen met je interieurinrichting.

Bekijk hier alle foto's