Realisatie: vakantiegevoel aan de Belgische kust

In een periode waarin reizen naar het buitenland verboden of afgeraden was, herontdekten velen hoe mooi België is. Heerlijk ontspannen kan even goed aan onze kust of in de Ardennen. En het perfecte interieur op maat maakt van dit tweede verblijf een pareltje.

De eigenaar van dit tweede verblijf aan onze kust zocht aanvankelijk een partner die zowel de renovatie als de inrichting kon coördineren. “Er kwam heel wat maatwerk bij kijken: alle binnendeuren werden vervangen, vloeren aangepast en maatwerk toegevoegd”, vertelt Master interieurarchitect Glenn. “Bij Master Meubel hebben we daar zelf heel wat expertise voor in huis. Bovendien kunnen we rekenen op samenwerkingen met externe partners.”

Naarmate het project vorderde, groeide ook het vertrouwen tussen de klanten en Master Meubel. “We hebben een aantal keer samen gezeten. Zo is het interieur helemaal in de plooi gevallen. Na een plaatsbezoek heb ik 3D plannen uitgetekend voor het los meubilair in bijna elke ruimte in huis. Zo krijgt de klant een heel duidelijk beeld van hoe de woning kan transformeren.”

In balans

In de ruime eetkamer werd gekozen voor een donkere, eiken Arco Spazio tafel, die verlengbaar is, met daar om heen luchtigere Liz stoelen van Walter Knoll. De comfortabele elastische stof op het zitvlak werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de luchtvaart. Het tapijt is een 100% wollen Cubrick Icon uit de Arkad collectie van Kasthall. “En de twee glazen vitrinekasten zijn Quintens van Molteni&C”, vertelt Glenn. “Ze zijn ontworpen door Vincent Van Duysen, een landgenoot. Opvallend zijn ook de twee Occhio Mito lampen. Daarvan kun je zowel de lichtkleur en intensiteit als de hoogte veranderen. Perfect dus om af en toe een andere sfeer te creëren.”

Het stevige volume van het keukeneiland wordt gecounterd door het elegante beeldhouwwerk dat de ronde Desalto Clay tafel is. Ze wordt vergezeld door Bulo SL58 stoelen van een andere Belgische designer, Léon Stynen. “Van de keukenkasten zijn alle fronten vervangen. De zijwanden en topbladen werden voorzien van een mortex afwerkingslaag. Dat is een dunne microcementlaag die met de hand wordt aangebracht, zoals pleisterwerk. Mortex heeft een warme uitstraling en is bovendien waterdicht. Daarom hebben we hem ook gebruikt voor bijvoorbeeld de badkamerwanden. Daar werd het bad opnieuw bekleed en is al het kraanwerk vervangen.”

Streekproducten

Het tweede verblijf beschikt ook over twee zitruimtes. In de eerste vangt een streekproduct de aandacht. Out of Line is de collectie waarmee Bieke Casteleyn uit Knokke Heist antwoord bood op de retorische vraag ‘Waarom moet een tafel vierkant, rechthoekig, ovaal of rond zijn?’. Ook deze Out of Line salontafel heeft een unieke, organische vorm. “De afgeronde lijnen heb ik doorgetrokken in het ronde tapijt van JOV, nog een Belgisch merk, en de grijze Minotti Daniels sofa”, wijst Glenn aan. “Als bijkomende fauteuils kozen we voor twee cognackleurige Flexform Feelgoods.”

Het wintersalon biedt een prachtig uitzicht op de tuin. “Hier hebben we vooral met warme materialen gewerkt.” Centraal bevinden zich twee salontafeltjes van Cassina met een leeftijdsverschil van meer dan zes decennia. De lage Mexique in karaktervol notenhout is een ontwerp van Charlotte Perriand uit 1952, de hogere 9 van Piero Lissoni kwam uit in 2014. “De fauteuils met warm grijze bouclé afwerking zijn Crono’s van Flexform. In de andere hoek staat de vorige versie van de Amoenus Soft sofa van Maxalto, een merk van B&B Italia. Die kan zowel naar binnen als naar buiten gericht worden. De klanten wilden liever deze versie dan de nieuwe. Dankzij onze goede contacten met de producent konden we er nog een vinden.”

Een driedelige glaspartij in fumé glas zorgt voor afscheiding tussen het wintersalon en de bureauruimte. Het notenhout van het tweede salon komt in dit bureau subtiel terug als detail in de VVD bureaustoel, nog een ontwerp van Vincent Van Duysen, en de tafel, beide ook uit de collectie van Bulo.

Bekijk hier alle foto's