Realisatie: vijf interieurmythes ontkracht

Elke maand vind je op onze website een interieur met Master meubilair. Niet alleen om te tonen wat we doen, ook om tips en inspiratie te bieden. Niet alleen van wat goed is, ook van wat niet fout is. Deze maand: vijf interieurmythes die je niet zomaar voor waar mag aannemen.

mythe #1: een interieur inrichten doe je vanaf een wit blad

Dat kan, natuurlijk, maar veel vaker is er al een aanknopingspunt. “Deze klanten bezochten onze toonzaal in hun zoektocht naar meubels voor hun appartement aan zee”, vertelt Master interieurarchitecte Sofie. “Ze hadden een plannetje bij van de ruimte. Ze waren dus goed voorbereid.”

Bovendien hadden ze al enkele meubels in gedachten. “De oval dining table uit de Saarinen collectie van Knoll, afgewerkt in wit laminaat, vonden ze mooi. En de Wishbone Chairs van Carl Hansen & Søn, in gezeepte eik en met naturel papierkoord, hadden ze al.”

mythe #2: lichte meubelen vragen veel onderhoud

Op zoek naar een sofa kwamen de klanten en Sofie uit bij de HAY Mags Soft Seater Combination in de showroom. “Er waren nog alternatieven maar deze stak er qua prijs-kwaliteitverhouding bovenuit.” Alleen is hij afgewerkt in Hallingdal wit, de iconische maar erg lichte eerste stof van Kvadrat. “Gelukkig is wol erg onderhoudsvriendelijk, het is bijna zelfreinigend. Je hoeft dus helemaal geen schrik te hebben voor het onderhoud.”

mythe #3: een sofa moet zich richten op de televisie

“In een appartement beschik je uiteraard maar over een beperkte oppervlakte”, gaat Sofie verder. “De klanten vroegen zich dan ook af hoe de meubels zich zouden verhouden tot de ruimte. Dankzij de 3D die ik voor hen maakte, kregen ze daar een veel beter beeld van. Ze waren aangenaam verrast dat wij met hen meedachten over hun inrichting.” Nog dankzij de 3D wordt een belangrijke knoop doorgehakt. “Er was een beetje ongerustheid dat de sofa de doorgang zou blokkeren als hij dwars zou staan. Nu zijn ze heel blij met zo’n prachtig zicht op de zee in plaats van op hun televisiekast.”

mythe #4: in een rechthoekige kamer hoort een rechthoekig tapijt

Aaneensluitende vormen zorgen voor enkele diepgewortelde interieurmythes. “In deze woonkamer sluit het ovalen Fly tapijt van BIC net perfect aan bij de lijnen van de tafel en de sofa. De zwarte ruiten springen onmiddellijk in het oog. Dat mag zeker tussen de verder vooral effen kleuren in dit interieur. Bovendien zorgt dit hoogpolig tapijt voor extra warmte. Het kruipt tussen je tenen en de stof golft als je er op wandelt. Perfect voor een appartement aan de kust.”

mythe #5: een leeshoek is een leeshoek, een apart hoekje waar je gaat lezen

De leeshoek werd hier perfect geïntegreerd in de rest van de ruimte. “De Vitra Eames Lounge Chair met bijhorende poef is een klassieker waar de klanten al lang fan van waren. De notenhouten schaal en het naturel caramel leder passen prachtig binnen het palet van de woonkamer. Hetzelfde geldt voor de fijne poten en de houten afwerking van het Ligne Roset Alburni salontafeltje.”

Bekijk hier alle foto's