Realisatie: vijf tips voor een zithoek

Master interieurarchitecte Isabelle richtte in dit huis twee verschillende zithoeken in. Perfecte voorbeelden voor vijf tips die je ook in jouw zithoek makkelijk kunt toepassen.

1. Ga voor comfort en intimiteit

De zithoek is de ruimte in jouw huis die synoniem moet staan voor ontspanning. Niets heerlijker dan je even in die comfortabele en intieme cocon terug te trekken. Kies dus zitmeubelen waarin jij aangenaam zit, zoals de zwarte lederen fauteuil Longa van Label in deze zithoek. Dat de bewoners van dit huis comfort waarderen, blijkt wel uit de LC4 Chaise Longue in een andere ruimte.

Intimiteit zit hem in de details. Een accessoire met de juiste uitstraling, een lamp die zorgt voor de perfecte verlichting of een tapijt met de gepaste weefpatronen en kleurcombinaties maken een ruimte extra huiselijk. Dat bewijst de Goose Eye Icon van Kasthall uit 100% wol hier wel.

2. Zorg voor voldoende doorkijk

Heb je vanuit je zithoek een prachtig uitzicht op je tuin? Zorg er dan zeker voor dat dat niet geblokkeerd wordt door je zitmeubels. De Soft Dream sofa van Flexform heeft lage armen en de Pilot Chairs van Knoll kunnen ronddraaien, zodat je contact blijft houden met de tuin.

Ook het fijne blad en de elegante pootjes van de ronde DePadova SEN salontafels zorgen voor extra transparantie. Hun ronde vormen maken het geheel bovendien wat minder streng en verwijzen al naar de natuur buiten.

3. Haal je tuin binnen

Accessoires zorgen niet alleen voor intimiteit, ze vormen ook een vrolijke knipoog. De Birds van Architectmade en het notenhouten hondje van Kay Bojesen, nieuw in het Master assortiment, brengen op een ludieke manier opnieuw huis en tuin dichter bij elkaar. Ook het Thonet 1025 salontafeltje waar het hondje op staat, is van notenhout. En over honden gesproken: alle bewoners genieten van de prachtige tapijten, ook hond des huizes Pebbles.

4. Denk aan natuurlijke kleuren

Een extra tip om je zithoek en je tuin met elkaar te verbinden: speel met de kleuren. Het cognackleurige leder van de zachte Pilot Chairs combineert perfect met de herfsttinten van buiten. En doen ook de lichtbruine plaid en het kussen van Hvid je niet denken aan vallende bladeren? De schapenvacht, het favoriete plekje in huis van Pebbles, is van E 15.

5. Trek de details door

Het zit ‘m in de details dus geef die alle aandacht die ze verdienen. De Soft Dream zit heerlijk maar de elegante basis in tuigleder houdt de zithoek ook luchtig. Ook wanneer je komt aanwandelen vanuit de keuken, met zicht op de ranke poot die een beetje naar binnenspringt. En de glanzende, zilveren draad van het Greta Shimmer tapijt van Kasthall past perfect bij de chromen details . Het geeft de ruimte net dat ‘tikkeltje extra’.

Bekijk hier alle foto's