Realisatie: warmte en kleur in een nieuwbouw

Aan de pure architectuur van een (nieuwbouw)woning warmte en kleur toevoegen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. We geven je enkele tips aan de hand van deze keuken en zithoek die werden ingericht door Master Meubel.

De klanten van deze nieuwbouwwoning hadden gekozen voor een pure architectuur. “Hun vraag was dan ook om warmte en kleur toe te voegen aan hun thuis”, vertelt Master interieurarchitecte Isabelle. “Dat hebben we gedaan door samen zowel kleurrijke als comfortabele meubelstukken en accessoires uit te kiezen.”

Kleurrijk en luchtig

In de ontbijthoek in de keuken springen de zes Fritz Hansen 3107’s, beter bekend als de iconische vlinderstoelen, bijna letterlijk in het oog. “We hebben hun impact nog versterkt door te gaan voor de monochrome versie. Ook de poten zijn afgewerkt in chevalier oranje, een kleur waar je mee kunt uitpakken.” Als tegengewicht werd aan het keukeneiland gekozen voor twee zwarte Miunn barstoelen van Lapalma. “Een lichte en luchtige stoel die graag gebruikt wordt door de kleinkinderen.”

De tafel in de eetkamer moest voldoende plaats bieden om de hele familie er om heen te verzamelen. “Deze houten tafel uit de LAX collectie van More straalt een en al warmte uit. Haar rank blad en fijn onderstel maken haar niet alleen bijzonder elegant maar ook erg comfortabel.” De stoelen zijn de uitgepuurde Liz van Walter Knoll.

Balans tussen comfort en gebruik

De zithoek vormt steeds een uitdaging voor een interieurarchitect. De moeilijkheid ligt in het zoeken van de perfecte balans tussen comfort en gebruik. “In deze ruimte kan de aandacht getrokken worden door drie belangrijke dingen: de televisie die weggewerkt is in de witte kast, de haard en het grote raam met prachtig uitzicht op de tuin”, vertelt Isabelle.

De keuze van de juiste stukken gebeurde dan ook in functie van die overweging. “De Groundpiece opstelling van Flexform biedt zitplaatsen aan twee kanten. En de Pilot Chairs van Knoll, afgewerkt in Venezia leder, kunnen in de gewenste richting gedraaid worden.” De overschuiftafeltjes zijn het model OKI van Walter Knoll. “Warmte en kleur hebben we hier verder toegevoegd met de kussens van onder andere Missoni. Met de cognac-kleur trekken we de oranje toets van de keuken door.”

Bekijk hier alle foto's