Realisatie: warmte van DePadova en Teixidors in een loft

Deze klanten hadden geen vastomlijnd idee van hoe hun nieuwe interieur er uit zou zien. “Maar toen ze me foto’s toonden van hun prachtige loft, wist ik dat het minimalistische maar warme van DePadova daar perfect zou passen”, vertelt Master interieurarchitecte Karlien. “Al gauw werden zij ook helemaal verliefd op deze stijl.”

Zithoek en eethoek in één grote loft

De strakke DePadova Square 16 sofa was het vertrekpunt voor de herinrichting van dit appartement. De zithoek werd verder aangekleed met een Maarten Van Severen Low Chair. De gekruiste poten verdwijnen prachtig in het hoogpolige tapijt, dat ook mooi past bij het Teixidors vloerkussen. Vico Magistretti ontwierp de DePadova Betulla zodat hij zowel als bijzettafel als als poef gebruikt kan worden. De DePadova Chab-Table bijzettafels naast de Square 16 zijn in de hoogte verstelbaar door eenvoudigweg hun onderstel 90° te kantelen.

In de eethoek is de strakke maar warme look van de loft doorgetrokken. MA/U Studio liet zich voor de T.T.A. (Tribute to Albers) tafel inspireren door de optische experimenten van de Duitse kunstenaar Josef Albers. Met hun eenvoudige maar geraffineerde lijnenspel passen de DePadova Chesto armstoelen perfect bij deze tafel. De houten schaal is van When Objects Work.

Krukjes, een nachtkastje en een vogel

De hoeken van de grote loft werden aangekleed met enkele krukjes en stoelen. Plaids van Teixidors zorgen voor extra gezelligheid. Hieronder zie je de Carl Hansen CH44 Lounge Chair van Hans J Wegner, het Pastoe Wire krukje en ML42 Stool by Lassen van Mogens Lassen. Op de slaapkamer boven kwam een elegant nachtkastje van Kartell en op de vensterbank mag een van de Vitra Birds, ontworpen door de Bouroullecs, uitrusten. Het zit ’m in de details…

Bekijk hier alle foto's