Realisatie: woonkamer en salon met open haard

Dit salon ademt tijdloze elegantie met een mix van Nederlandse en Italiaanse designelementen. Een opvallende kastenwand en luxe meubels zoals de Tekton Sofa en Carl Hansen Shell Chair creëren een verfijnde sfeer. Maak snel een afspraak met onze interieurarchitecten voor uw eigen transformatie.

Stijvol salon

De basis voor het salon zijn de wandkast en het luxueuze 2605 tapijt van het Nederlandse Van Besouw. Daar voelen stijlvolle meubelen zoals de Tekton Sofa van het Belgische Sur & Plus en de populaire DePadova Sen salontafels zich uiteraard onmiddellijk thuis. Niet te missen in het salon is de Carl Hansen Shell Chair. Met zijn gevleugeld zitvlak, drie elegante poten en laag zitvlak valt hij ongetwijfeld in elk interieur op.

Kastenwand met open haard

Het pronkstuk in deze ruimte is natuurlijk de kastenwand. Daarin zijn niet enkel de televisie, leggers en kasten verwerkt maar ook een bio-ethanhol haard. Hiervoor combineerden we in ons Master atelier onderdelen uit de Load It en Modern collecties van Porro met eigen maatwerk voor de kast onderaan.

Voor open haarden werkt Master Meubel samen met De Backer Haarden uit het naburige Lille. Er zijn verschillende mogelijkheden om te genieten van de gezelligheid en warmte van vuur in de woning. Gas en hout zijn de bekendste. Als er geen gas aanwezig is of wanneer er geen rookkanaal gemaakt kan worden, is bio-ethanol een uitstekend en sfeervol alternatief.

Nederlands en Italiaans design in de eetkamer

Naast het salon maakten we een ruimte om te eten en te werken. De massief eikenhouten eetkamertafel werd door Bart Lens ontworpen voor het Nederlandse Van Rossum. Ze is verkrijgbaar in drie standaardmaten en op maat. De kleurrijke Vitra Eames DSR Plastic Chairs met hun opvallende Eiffeltorenonderstel werden speciaal voor eetkamers gemaakt. DSR staat namelijk voor Dining height Side chair with Rod base. De Porro Inlay tenslotte is niet alleen een mooie en opvallende maar ook praktische kast.

Finishing touches

The devil is in the details. Ter decoratie kozen de klanten enkele stijlvolle items uit onze Master Shop. De liefde voor dieren blijkt uit de verschillende maten Birds van Architectmade en de uil uit de collectie Birds by Toikka van Iittala.

De charmante Desk Clock, door George Nelson ontworpen voor Vitra, kreeg een mooi plaatsje in de wandkast boven de open haard. Net zoals enkele ultramarijn blauwe limited edition Kivi theelichtjes van Iittala en de zwarte Joy schaal van Alessi. Zowel de rails als de gordijnen zijn van Silent Gliss, de klanten kozen voor Colorama, een sobere witte stof die perfect past binnen een strak interieur zoals het deze.

Bekijk hier alle foto's