Technogel: van comfortabele rolstoelen tot prinsheerlijk slapen

Technogel is een opmerkelijk materiaal. Het kan vervormd worden als een vloeistof maar behoudt zijn vorm als een vaste stof. Het is zacht maar toch ondersteunend. De toepassingen zijn dan ook heel uiteenlopend. Maar ze bereikten hun hoogtepunt in de gelijknamige matrassen en kussens, die je in onze nieuwe Master Slaapstudio vindt.

Technogel werd meer dan dertig jaar geleden ontwikkeld en gepatenteerd door het Duitse bedrijf Bayer Material Science, vandaag Covestro. Zij maakten er beperkt gebruik van voor de productie van pads tegen doorligwonden. Het was zo dat Massimo Losio het eind jaren tachtig ontdekte. De Italiaanse zakenman zocht namelijk een oplossing om een vriend comfortabeler te doen zitten in diens rolstoel. 

Massimo geraakte onder de indruk van de zachte maar ondersteunende Technogel. Hij richtte Royal Medica op, dat kussens produceerde voor rolstoelen en ziekenhuisbedden. Massimo werkte ook voor fietszadelproducent Selle Royal Group. Een van de eerste andere toepassingen van Technogel was dan ook in fietszadels. 

In 1997 wordt het assortiment uitgebreid richting de woonkamer, met onder meer zitkussens, armleuningen en ergonomische accessoires voor laptops. Een jaar later richten Royal Medica en de Otto Bock groep het bedrijf Technogel op. Zij krijgen van Bayer de exclusieve licentie voor het gebruik van de gel. Die duikt op de meest uiteenlopende plaatsen op, van teenslippers over kapsalons en wafelijzers tot kunstwerken. 

De meest succesvolle toepassing van Technogel is ongetwijfeld in de slaapkamer. In 2008 komen de Sleeping matrassen en kussens op de markt. Zij worden vijf jaar later aangevuld met de luxelijn VIVE en de zitsteunen van de Living-collectie. Technogel past zich aan de vorm van je lichaam aan. Het is klinisch bewezen dat zo’n laag kan helpen bij het inslapen en zorgen voor een diepere slaap. De gelmatrassen bieden een koele, comfortabele ondersteuning, de kussens kregen een innovatief, ademend ontwerp. 

 

Niet overtuigd? Ervaar het unieke gevoel van Technogel zelf in onze Master Slaapstudio.