Tobi-Ishi Table – B&B Italia

De Tobi-Ishi tafel van B&B Italia, ontworpen door Edward Barber en Jay Osgerby, is een iconisch meubelstuk dat bekend staat om zijn unieke vormgeving, hoogwaardige materialen en tijdloze esthetiek. Deze tafel biedt zowel stijl als functionaliteit en is een uitstekende keuze voor verschillende interieurstijlen en toepassingen. Het meubelstuk blijft een populaire optie onder designliefhebbers en interieurprofessionals, en draagt bij aan de blijvende reputatie van B&B Italia als een toonaangevend designmerk.

De Tobi-Ishi tafel van B&B Italia is een opvallend en sculpturaal meubelstuk, ontworpen door de Britse ontwerpers Edward Barber en Jay Osgerby in 2012. De tafel is geïnspireerd door de traditionele Japanse stenen die vaak worden gebruikt in zen-tuinen, bekend als “tobi-ishi”.

Ontwerp en Kenmerken

De Tobi-Ishi tafel heeft een uniek sculpturaal ontwerp dat zowel minimalistisch als visueel krachtig is. De tafel combineert een ronde vorm met drie platte, afgeronde poten die in een dynamische hoek onder het blad zijn geplaatst, wat zorgt voor een zwevend effect.

De naam en het ontwerp van de tafel zijn geïnspireerd door tobi-ishi, platte stenen die worden gebruikt als stapstenen in Japanse zen-tuinen. Deze inspiratie is zichtbaar in de gebalanceerde en rustgevende esthetiek van de tafel.

Het ontwerp van de Tobi-Ishi tafel is tijdloos en past moeiteloos in zowel moderne als traditionele interieurs. De strakke lijnen en eenvoudige vormen dragen bij aan een ingetogen en toch opvallende esthetiek.

Materialen en Constructie

De Tobi-Ishi tafel is beschikbaar in verschillende hoogwaardige materialen, waaronder beton, hout en marmer. Deze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd om zowel esthetische als functionele duurzaamheid te garanderen.

De productie van de Tobi-Ishi tafel vereist hoogwaardig vakmanschap en geavanceerde technologieën. De constructie is stevig en zorgvuldig ontworpen om maximale stabiliteit en duurzaamheid te bieden, terwijl de afwerking strak en verfijnd is.

Historische Context

Edward Barber en Jay Osgerby zijn gerenommeerde Britse ontwerpers die bekend staan om hun innovatieve en veelzijdige benadering van design. Hun werk varieert van meubels tot producten en architecturale projecten. De Tobi-Ishi tafel is een van hun bekendste ontwerpen voor B&B Italia.

B&B Italia is een toonaangevende Italiaanse meubelfabrikant die bekend staat om zijn productie van iconische designmeubelen. Het bedrijf werkt samen met enkele van de meest vooraanstaande ontwerpers ter wereld en staat bekend om zijn innovatieve benadering van design en technologie.

Populariteit en Impact

De Tobi-Ishi tafel heeft wereldwijd erkenning gekregen en wordt geprezen om zijn unieke en tijdloze ontwerp. Het meubelstuk is geliefd bij designliefhebbers en interieurontwerpers vanwege zijn sculpturale kwaliteiten en veelzijdigheid.

Dankzij het veelzijdige en tijdloze ontwerp kan de Tobi-Ishi tafel worden geïntegreerd in diverse interieurstijlen, van moderne woonkamers tot stijlvolle kantoorruimtes en openbare instellingen zoals hotels en galeries.

Onderhoud

Onderhoud van de Tobi-Ishi tafel is afhankelijk van het gekozen materiaal. Regelmatig afstoffen en afnemen met een zachte, vochtige doek helpen om het tafelblad en de poten schoon te houden. Voor specifieke materialen zoals marmer zijn er aanbevolen onderhoudsproducten die de glans en duurzaamheid behouden. Het is belangrijk om de onderhoudsinstructies van de fabrikant te volgen om de levensduur van de tafel te waarborgen.