Uniek bij COR: een oosterse bank, een sofa voor de toekomst en meer

1 familie, 1 fabriek, en dat al bijna 7 decennia. Dat is de succesfamilie van het Duitse COR Sitzmoebel. Meer dan 200 medewerkers leggen hun passie in het meubilair dat ze maken in Rheda-Wiedenbrück. Dat levert unieke stukken op, zoals deze drie.

Jalis21, een oosters vleugje in je interieur

Jehs & Laub lieten zich inspireren door oosterse tradities voor de Jalis21 banken. Vandaar dat het lijkt alsof er enkele knusse kussens in je interieur zijn verschenen. Zo gaat Jalis21 terug naar de basis van wat een sofa moet zijn: een comfortabel kussen. Bovendien is het systeem, zoals vaak bij COR, erg flexibel. Losse elementen gebruik je als een relaxstoel of als ontspanningseiland.

Cordia Lounge, de comfortabele grote broer

De Cordia stoel van Jehs & Laub bleek eerst te populair om enkel in kantoren gebruikt te worden. En nu ook om enkel als stoel gebruikt te worden. Deze keer komt de grote broer na de kleintjes. De Cordia Lounge is een uitzonderlijk comfortabele fauteuil. Met dank aan het volumineuze zitkussen en het ingebouwde kantelmechanisme. Er zit nog maar één ding op: achterover leunen!

Conseta, al 70 jaar de sofa van de toekomst

De naam van dit sofaprogramma is afgeleid van het Latijnse consedere, wat samen zitten betekent. Begin jaren zestig ontwierp Friedrick Wilhem Möller een revolutionair bekledingssysteem voor meubilair. Zo slaagde COR er in om flexibiliteit in zowel opstelling als kleur te bieden. Door elementen van verschillende groottes en formaten en een keuze aan armsteunen te combineren, zijn de mogelijkheiden oneindig. Zo blijft Conseta de sofa voor de toekomst.