Ventilatie van Auping: een uitgeruste wereld is een mooiere wereld

Of het nu een zomerse hittegolf of winterse koude is, per nacht verlies je bijna een halve liter vocht. Die verdwijnt niet gewoon in de lucht. Gelukkig voeren matrassen en spiraalbodems van Auping dankzij hun optimale ventilatie vocht systematisch en effectiënt af.

Wie goed is uitgerust, merkt dat aan alles: je bent ontspannen, energiek, scherp en vriendelijk. Je bent, kortom, wakker. Auping werkt al ruim 130 jaar aan de beste slaap voor morgen. Elk bed en elke matras wordt gemaakt met aandacht voor detail, voor het milieu en voor de toekomst.

Een van de belangrijkste factoren waarmee rekening wordt gehouden, is ventilatie. Per nacht verliezen we immers bijna een halve liter vocht. Op 10 jaar tijd komt dat neer op meer dan 1.200 liter! Auping biedt een structurele, duurzame oplossing door in te zetten op optimale ventilatie van matras, bed en ruimte, het hele jaar rond.

Auping verkoopt enkel pocketveermatrassen met een open structuur. Die stimuleert de aanvoer van schone en frisse lucht. In de 100% circulaire Auping Evolve werd bovendien het schuim vervangen door innovatief polyester. Het zorgt ervoor dat deze matras onder de ventilatietoppers van Auping de koning is.

Alle bedden van Auping zijn voorzien in een vlakke of (elektrisch) verstelbare spiraalbodem. Die bestaat uit dunne, met elkaar verweven staaldraden. Daardoor blijft zo’n 80% van het oppervlak open. Zo beschikken alle bedbodems over de beste ventialtie en temperatuurregeling. Voor het beddengoed kies je best voor natuurlijke stoffen zoals katoen of zijde.

Tenslotte is het belangrijk om je slaapkamer regelmatig te verluchten. Tijdens de zomer doe je dat best ’s nachts en ’s ochtends, wanneer het buiten frisser is dan binnen. In de herfst en in de lente kan je de vensters dan weer gerust een hele dag open laten. Tijdens de wintermaanden ga je best voor gerichte, korte ventilatie.

Met deze tips ben je verzekerd van een koele en schone nachtrust. Zo stap je fris en uitgerust uit bed, klaar voor een mooiere wereld. Slaapwel!