Vitra Panton Chair Duo: exclusief verkrijgbaar bij Master Meubel

Na meer dan zestig jaar is de Panton Chair nog steeds een iconisch, hedendaags meubel. Net als Master Meubel brengt fabrikant Vitra graag hommage aan de meesters van het design. De Panton Chair Duo is afgewerkt in contrasterende tinten. Master Meubel is een van slechts vier Belgische dealers die hem mogen aanbieden.
De Panton Chair een designklassieker noemen is een understatement. Dit was de eerste volledig kunststoffen stoel en het eerste ontwerp dat Vitra in eigen beheer op de markt bracht. Met zijn gebogen vorm lijkt de Panton Chair op een stilstaand beeld van golvende bewegingen. Die sensuele lijnen gaven hem de titel van meest sexy stoel ter wereld. Een bijnaam die hij alle eer aan deed tijdens verschillende fotoshoots en waar ook Verner Panton zelf trots op was.

Vitra brengt nu in een beperkte oplage de Panton Chair Duo uit. Dit is een universeel eerbetoon aan Verner Panton en zijn voorliefde voor kleuren. Die gebruikte hij om vormen, patronen en emoties te benadrukken. Bekend is bijvoorbeeld zijn Fantasy Landscape, een kamergrote installatie die hij in 1970 creëerde voor de meubelbeurs in Keulen.

Geïnspireerd door de kleurencombinaties ontwikkelde Vitra, in nauwe samenwerking met de familie Panton, de Panton Chair Duo. De zitschaal van polyurethaan met glanzend gelakt oppervlak is hetzelfde als bij de klassieke Panton Chairs. De afwerking in vijf contrasterende tinten, een aan de voorkant en de andere aan de achterkant van de stoel, is echter nieuw.

Een ‘limited edition’-label benadrukt de exclusiviteit van deze stoelen. In België mag slechts een handvol dealers ze verkopen. Master Meubel ontvangt twee sets van telkens vijf unieke stoelen, een voor onze Master Gallery en de andere voor de Vitra Partner Store Antwerp. Vanaf januari 2023 wordt een van de twee sets verkocht.