Walter Knoll: Shinzo, Tama Living en Seito

Walter Knoll en EOOS werken al meer dan 25 jaar samen. Voor de Shinzo fauteuil en Tama Living sofa vonden ze hun inspiratie in het Verre Oosten. De Seito tafel, een Master favoriet, is dan weer beschikbaar in nieuwe vormen.

Shinzo

Shinzo is Japans voor ‘hart’ en dat duidt al op het belang dat designmerk Walter Knoll en ontwerpbureau EOOS hechten aan deze fauteuil. De Shinzo is het nieuwe ‘signature piece’ van Walter Knoll. Deze combinatie van topkwaliteit, meesterlijk vakmanschap en tijdloze esthetiek maakt een indrukwekkend statement in elke ruimte.

“Alles wat we weten, alles wat we samen hebben meegemaakt, is in deze fauteuil gestopt. Shinzo is een zeer goede kandidaat om een levensgezel te worden. Deze fauteuil heeft alles in huis om een icoon te worden, dat weten we uit ervaring. Ik kan me voorstellen dat hij van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven, genietend van een tweede en derde leven.”

Martin Bergmann, medeoprichter EOOS

Tama Living

Echt tot rust komen kan alleen als je geniet van je eigen privacy, je eigen welbevinden op de eerste plaats zet en in staat bent om tijd te spenderen zoals je zelf wil. Een plek waar dat kan, is van onschatbare waarde. Zoals een ‘tama’, het Japanse woord voor ‘juweel’ of ‘edelsteen’.

De Tama Living is een ruime, zachte en strakke zetel die sinds zijn introductie in 2017 bekend staat als “de comfortabelste”. Dit herontwerp focust zich op de filosofie van Walter Knoll om dingen terug te brengen naar hun essentie. De nieuwe Tama Living is beschikbaar in verschillende afmetingen, van intieme tweezit tot een ontspanplek voor meerdere mensen.

“Voor mij is het een belangrijk moment binnen het sociale leven van een gezin om samen ergens te kunnen ontspannen. Ik waardeer enorm het gevoel van comfortabel te zijn, omringd door mijn familie. Samen tv kijken, gezelligheid, knuffelen, misschien een dutje doen terwijl iemand anders een beetje aan het werk is of zelfs een serie kijken op een iPad. Wat ik belangrijk vind aan Tama Living is het gevoel samen te kunnen genieten van quality time.”

Markus Benz, CEO Walter Knoll

Seito

De houten Seito tafels behoren tot onze favorieten en vind je nu al in verschillende van onze realisaties. Het massief hout zorgt voor een gevoel van gezelligheid en natuurlijke elegantie. De zachte, rond hoeken nodigen uit om het blad aan te raken. Wolfgang C.R. Mezger ontwierp tegelijk een luchtige tafel dankzij de sublieme balans tussen lijnen, hoeken en oppervlakken. De Seito is nu ook beschikbaar in bootvorm en als ronde dineertafel.