Barcelona Couch – Knoll

De Barcelona Couch, ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe en geproduceerd door Knoll, is een iconisch meubelstuk dat deel uitmaakt van de modernistische designtraditie.

De Barcelona Couch van Knoll is meer dan alleen een meubelstuk; het is een tijdloos meesterwerk dat perfect past in zowel moderne als klassieke interieurs. Voor diegenen die zowel functionaliteit als esthetiek waarderen, biedt deze bank een perfecte combinatie van beide. Met zijn iconische ontwerp, hoogwaardige materialen en onberispelijke vakmanschap, blijft de Barcelona Couch een geliefd en gewaardeerd stuk in de wereld van interieurdesign.

Ontwerp en Geschiedenis

De Barcelona Couch is een creatie van Ludwig Mies van der Rohe, een van de meest invloedrijke figuren in de modernistische architectuur en design. Zijn werk is bekend om zijn strakke lijnen en functionele esthetiek. Deze bank werd ontworpen in 1930, kort na de beroemde Barcelona Chair. Beide stukken werden oorspronkelijk gecreëerd voor het Duitse Paviljoen op de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona, een meesterwerk dat de principes van modernisme benadrukte. De Barcelona Couch belichaamt de modernistische principes van eenvoud, functionaliteit en vakmanschap. Het ontwerp is minimalistisch en elegant, met een focus op rechte lijnen en geometrische vormen, wat een gevoel van tijdloze luxe en verfijning uitstraalt.

Kenmerken

Deze iconische bank is gemaakt van hoogwaardig leer, zorgvuldig geselecteerd voor zijn duurzaamheid en esthetische kwaliteiten. Het frame is vervaardigd uit gepolijst roestvrij staal, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.

De bank wordt met de hand gestikt, wat zorgt voor een hoge mate van vakmanschap en detail. De leren bekleding is bevestigd met lederen riemen aan het stalen frame, wat zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. De zitting en het hoofdkussen zijn gevuld met polyurethaanschuim, wat zorgt voor optimaal comfort en langdurige ondersteuning.

De standaardafmetingen van de bank zijn ongeveer 198 cm lang, 98 cm breed en 60 cm hoog, waardoor het een ruime en comfortabele zitplaats biedt.

Productie door Knoll

Knoll heeft de exclusieve rechten om de Barcelona Couch te produceren, en ze doen dit volgens de originele specificaties van Mies van der Rohe. Dit zorgt ervoor dat elke bank trouw blijft aan het oorspronkelijke ontwerp en de hoge standaarden van het merk.

Echte Knoll-producten zijn gemerkt met een gegraveerd logo of een plaatje. Dit merkteken garandeert de authenticiteit van het product en bevestigt de hoge kwaliteitsnormen waaraan het voldoet.

Invloed

De Barcelona Couch wordt algemeen beschouwd als een van de meest iconische meubelstukken van de 20e eeuw. Het ontwerp wordt vaak geassocieerd met luxe, moderniteit en verfijning, en heeft een blijvende impact gehad op de wereld van interieurdesign.

Dankzij zijn elegante en tijdloze ontwerp is de Barcelona Couch ideaal voor luxe woningen, stijlvolle kantoren en prestigieuze lobby’s. Het voegt een gevoel van klasse en verfijning toe aan elke ruimte waarin het wordt geplaatst.

Vanwege zijn historische en esthetische waarde is de Barcelona Couch een gewild verzamelobject onder designliefhebbers en verzamelaars. Het is een stuk dat zowel schoonheid als waarde toevoegt aan elke verzameling.

Onderhoud

Om de conditie van de Barcelona Couch te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Dit omvat het regelmatig stofzuigen van de bank om stof en vuil te verwijderen, evenals het gebruik van gespecialiseerde leerreinigingsproducten om het leer in topconditie te houden. Het is ook belangrijk om de bank uit direct zonlicht te houden om verkleuring te voorkomen en de levensduur van het leer te verlengen.