Adjustable Table E1027: authenticiteit van een meesterstuk

Eileen Gray, een baanbrekende Ierse ontwerpster, staat bekend om haar invloedrijke ontwerpen, waaronder de beroemde Adjustable Table E 1027. Dit iconische meubelstuk, oorspronkelijk ontworpen voor haar villa aan de Côte d’Azur, is een blijvende inspiratie in de designwereld en onderdeel van de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. Ontdek hoe je een authentieke Adjustable Table E 1027 kunt herkennen en waarom dit ontwerp een tijdloze klassieker is.

De Ierse ontwerpster Eileen Gray stond haar mannetje tussen de grootste ontwerpers van haar tijd, zoals Mies van der Rohe, Le Corbusier en Marcel Breuer. Ondanks haar overlijden in 1976 op 98-jarige leeftijd, wordt ze nog steeds erkend als een pionier van het modernisme.

Een van haar meest iconische creaties is de Adjustable Table E 1027, ontworpen voor haar villa aan de Côte d’Azur. Deze bijzettafel werd in 1978 opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York. Tegenwoordig wordt de Adjustable Table E 1027 geproduceerd en gedistribueerd door ClassiCon, in samenwerking met licentiehouder Aram Designs in Londen.

Helaas is de Adjustable Table een van de meest gekopieerde designs ter wereld. Om een origineel stuk van een replica te onderscheiden, zijn er enkele belangrijke kenmerken waar je op kunt letten.

Kenmerken van de authentic adjustable table E 1027

Gewicht: Een originele ClassiCon versie weegt ongeveer 8 kg, terwijl replica’s vaak slechts 6 kg wegen. Dit verschil is te danken aan de dikte van de materialen en het type staal dat wordt gebruikt. ClassiCon gebruikt alleen buisvormig staal dat koud gerold is, specifiek voor hoogwaardige designmeubelen.

Label op het Bovenblad: Elk origineel stuk heeft een label op het glazen bovenblad met het ClassiCon-logo, Eileen Gray’s handtekening en de naam van de licentiehouder Aram Designs.

Gravures in het Staal: Een authentieke Adjustable Table E 1027 heeft gravures op een van de tafelpoten met de naam van de licentiehouder, de handtekening van de ontwerpster, het ClassiCon-logo en het serienummer.

Esthetische Kenmerken: Andere kenmerken die een origineel onderscheiden zijn de afwerking van de hoeken, de verhoudingen van het meubelstuk en de afwerking van het glazen tafelblad. Deze details kunnen variëren bij replica’s.

Voor wie een authentieke Adjustable Table E 1027 wil aanschaffen, is het belangrijk om een betrouwbare verkoper te vinden, zoals Master Meubel. Wij bieden niet alleen meer informatie over dit prachtige designstuk, maar hebben ook authentieke tafels beschikbaar in onze showroom.