Tufty Time – B&B Italia

De Tufty Time van B&B Italia is een veelzijdige en comfortabele modulaire bank die de perfecte balans biedt tussen klassieke inspiratie en moderne uitvoering. Ontworpen door Patricia Urquiola, blijft deze bank een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar stijl, flexibiliteit en comfort in hun interieur.

De Tufty Time is een modulaire bank ontworpen door Patricia Urquiola voor het Italiaanse meubelmerk B&B Italia. Sinds de introductie in 2005 heeft de Tufty Time zich onderscheiden door zijn eigentijdse design, comfort en veelzijdigheid.

Ontwerp en Kenmerken

De Tufty Time is ontworpen met een focus op moderniteit en comfort. Het ontwerp is geïnspireerd door klassieke Chesterfield- en capitonnéstijlen, maar vertaalt deze naar een hedendaagse en informele esthetiek.

De bank bestaat uit verschillende modules die kunnen worden gecombineerd om uiteenlopende opstellingen te creëren. Dit maakt de Tufty Time zeer flexibel en geschikt voor verschillende ruimtes en behoeften.

Tufty is verkrijgbaar in een breed scala aan bekledingsopties, waaronder stof en leer. De kussens zijn diep en royaal gevuld met polyurethaanschuim en dons, wat zorgt voor een zachte maar ondersteunende zitervaring. Ook heeft de bank een stevig frame gemaakt van hout en staal, wat duurzaamheid en stabiliteit garandeert. 

Populariteit en Impact

De Tufty Time combineert klassieke en moderne elementen, waardoor het een tijdloos meubelstuk is dat in verschillende interieurstijlen past. Het wordt gewaardeerd om zijn comfortabele en uitnodigende uitstraling. De bank is wereldwijd populair en wordt vaak gezien in designmagazines, high-end residentiële projecten en commerciële interieurs. Het werk van Patricia Urquiola voor B&B Italia heeft haar positie als een van de toonaangevende ontwerpers van haar generatie versterkt.

Variaties en Aanpassingen

De Tufty Time is beschikbaar in verschillende configuraties, waaronder rechte banken, hoekopstellingen en chaise longues. Dit maakt het mogelijk om de bank aan te passen aan specifieke ruimtevereisten en voorkeuren. B&B Italia biedt daarnaast ook een breed scala aan stoffen en leersoorten in verschillende kleuren en texturen, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om de bank te personaliseren en af te stemmen op hun interieur.

Onderhoud

Afhankelijk van de bekleding, kan de Tufty Time eenvoudig worden onderhouden. Stoffen hoezen kunnen meestal worden verwijderd en gereinigd volgens de instructies van de fabrikant, terwijl leren bekleding specifieke leerverzorgingsproducten en technieken kan vereisen. Heeft u vragen of hulp nodig aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze professionals!

Bekijk hier alle foto's