Quaderna 2750 – Zanotta

De Quaderna 2750 tafel van Zanotta, ontworpen door Superstudio, is een iconisch meubelstuk dat bekend staat om zijn strakke, geometrische vormgeving en unieke rasterpatroon. Het ontwerp belichaamt de radicale en visionaire benadering van Superstudio en biedt zowel esthetische als functionele waarde. Deze tafel is een uitstekende keuze voor verschillende interieurstijlen en toepassingen en blijft een populaire optie onder designliefhebbers en interieurprofessionals.

De Quaderna 2750 van Zanotta is een iconische tafel die werd ontworpen door Superstudio, een Italiaanse designgroep opgericht in 1966. Superstudio staat bekend om zijn radicaal experimentele ontwerpen en visionaire benadering van architectuur en design. De Quaderna 2750 tafel is een uitstekend voorbeeld van hun esthetiek en filosofie.

Ontwerp en Kenmerken

De Quaderna 2750 valt op door zijn strakke, geometrische lijnen en een minimalistisch ontwerp. De tafel bestaat uit een eenvoudige rechthoekige vorm die volledig bedekt is met een rasterpatroon. Deze patronen creëren een optische illusie en geven de tafel een unieke, bijna surrealistische uitstraling.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Quaderna 2750 is het rasterpatroon dat de gehele tafel bedekt. Dit patroon bestaat uit vierkante tegels van wit laminaat met dunne zwarte lijnen, waardoor een zeer grafisch en modern effect ontstaat.

Materialen en Constructie

De tafel is gemaakt van hoogwaardig laminaat dat over een houten kern is aangebracht. Het laminaat is zowel duurzaam als gemakkelijk te onderhouden, waardoor de tafel geschikt is voor dagelijks gebruik.

De productie van de Quaderna 2750 vereist nauwkeurig vakmanschap om het rasterpatroon naadloos over de gehele tafel aan te brengen. Elk detail is zorgvuldig afgewerkt om een uniforme en strakke look te garanderen.

Historische Context

Superstudio, opgericht door Adolfo Natalini en Cristiano Toraldo di Francia, was een van de meest invloedrijke avant-gardistische designgroepen in de jaren ’60 en ’70. Hun werk was vaak kritisch ten opzichte van de gevestigde normen in architectuur en design, en zij verkenden nieuwe mogelijkheden en concepten door middel van radicale en visionaire ontwerpen.

Zanotta, opgericht in 1954, is een gerenommeerde Italiaanse meubelfabrikant die bekend staat om zijn innovatieve en vaak gedurfde ontwerpen. Het bedrijf heeft een geschiedenis van samenwerking met vooraanstaande ontwerpers en designgroepen, waaronder Superstudio.

Populariteit en Impact

De Quaderna 2750 wordt beschouwd als een designklassieker en heeft veel lof ontvangen voor zijn unieke en radicale ontwerp. De tafel is een geliefd verzamelobject en wordt gewaardeerd door designliefhebbers en interieurontwerpers wereldwijd.

Dankzij het strakke en minimalistische ontwerp kan de Quaderna 2750 worden geïntegreerd in verschillende interieurstijlen, van moderne en minimalistische ruimtes tot eclectische en avant-gardistische omgevingen.

Onderhoud

Onderhoud van de Quaderna 2750 is relatief eenvoudig. Regelmatig afstoffen en afnemen met een zachte, vochtige doek helpt om het laminaatoppervlak schoon te houden. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen om beschadiging van het laminaat te voorkomen. Volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant om de levensduur van de tafel te behouden.